tisdag 12 februari 2013

Längdskidor

Hej och trevlig tisdag på er!
 
Idag så är det inte vilken tisdag som helst utan fettisadgen då vi äter massor av semmlor i hela landet men här i lilla Alfta är den här dagen barnens favorit dag!! Då får dom klä ut sig och gå runt i alla butikerna på byn och visa upp sig vad fint utklädda dom är så får dom godis, frukt eller en liten present för det i vreje butik. Detta är en gammal tradition här i Alfta och även jag på min tid har gått fettisdagsgubbe och det var en av höjdpunkterna under året!! Nu snart ska jag följa mina barn på deras årliga strapats och får se sen vad dom får =)
 
Men först tänker jag visa er en av min LO som jag gjorde på träffen i söndags. Är så svårt att göra LO när man har hjort kort nu så länge men vill ändå prova. LO är på min son Liam när han testar sina längdskidor ute på vår lilla plan här på framsidan av huset. Korten har några år på nacken men kan vara kul att scrappa  trotts allt.
 
 
Nere i vänster hörn skrev jag lite i en cirkel som jag klistrade på en av dom ut stansade Spellbindes snöflingorna.

 
Så nu ska jag försöka hjälpa mina barn att klä ut sig så det blir någe godis i dag ;)
 
Ha en trevlig tisdag, många kramar från Sandra!

4 kommentarer:

Sandra sa...

Tack för dina fina ord!! Det är en fröjd att se dina kommentarer. Blir en riktig självförtroende-boost! :) Vilken härlig "kall" layout! Himlade mysiga färger (just såna som jag älskar) och jättefint upplägg.
Hoppas ni får en bra dag på Alftabyn! Kram till dig och dina fettisdagsgubbar!

Kristina ScrapSalig sa...

Vad spännande att få höra om era traditioner i Alfta! Låter ju riktigt skojigt!

Vacker och härligt vintrig LO, den är kanonfin! En riktig sötnos på fotona dessutom! Du har lyckats få med hela fyra foton och ändå behållt den stilrena looken, det är bra jobbat!

Ha en riktigt härlig fettisdag!

Kram

Majsan sa...

Hej goa Sandra :)
men åhh vilken härlig tradition på fettisdagen, låter ju såå roligt.

OJ man kan ju inte tro du gjort nåt annat än LO:n , för detta är ju bara såå underbart härligt, superfina foton som du har fått in såå himla fiint, gillar massor :)

BAMSEKRAM MAJSAN

Margareta sa...

Underbar LO!! så härligt "snöig"! Det blir ett fint minne att ha kvar!
Kul med traditioner! När jag var barn och gick i skolan i en liten by i södra Dalarna hade vi alltid skidtävling på fettisdagen för alla barn i hela socknen. Det var också en trevlig tradition. Efter tävlingarna fick alla barn semla och varm mjölk. Det var uppskattat!!
Ha det gott goa Sandra! Kram!!