söndag 25 mars 2012

Glad påsk!

Hej och trevligt att du ville titta in en sväng. Idag har det varit fantastiskt väder och jag och Thindra har varit ensamma hemma på förmiddagen så då passade vi på att ta cyklarna och letade två påskgranar (björkar) Vi tog en som ska få stå ute och en som ska  stå inne i vardagsrummet. Den inne  har vi nu klätt med dun, ägg, lampor och påsk häxor. En tradition som kommer från mitt hem då både mamma och farmor alltid ha brukat hjort det samma. Kul att föra traditionen vidare tycker jag. Efter det så gräddade jag våfflor efter som det är våffeldagen i dag och dom åt vi med grädde och jordgubbsylt ute i solen. Mumsigt vad gott det är att äta ute!!

Nu ska jag visa en LO jag hjort som är ett tävlingsbidrag på Scrapbruket du kan klicka här om du vill in och läsa hur man gör. Men i kortfattad mening så ska man ta inspiration från den här fina påskbilden och göra nått fint med det. Det ska synas att man inspirerats av  bilden nedan.


Jag älskar ju alla dom här färgerna och kom på hur jag ville ha det när jag stog på jobbet och jobbade i fredags. Och för att inte glömma bort det så skissade jag upp det på ett papper med det samma så jag inte skulle glömma bort det  tills jag var hemma. I går satte jag mig och jorde klart mitt tävlingsbidrag och slutresultatet vart så här  =)


Korten är tagna på min son Liam när han var 9 månader och sitter i mormors fika korg. Valde ett grönt bakgrundspapper som det är torembossade prickar på. Sedan klippte jag ut ett vitt stort ägg att ha i bakgrunden. Den strök jag lite äggfärgad färgdyna runt om så det inte är helt vitt. Skar ut två fotomattor i ett turkos prickigt papper och stansade ut massor med olika ägg med mig QK tång. Passade på att använda mina spillbitar till dom.


Under äggen limmade jag fast en wellpapperbit som jag dragit långsmal och över den fäste jag gröna bollar som pimpats med ett rosa sicksack band på sig. Så letade jag fram ett gult dun som jag snurrat en grön metalltråd runt. Lite fina blommor & blad bland från Prima. En rosa rosett med en hattnål i mitten och en härlig gul kyckling som också är en QK die som man stansar ut med tången.


Så fick det plast några härliga knappar och halvpärlor och dom fina foame bokstäverna som jag har använt här är köpta på en leksaksafär i Bollnäs. Dom är så lämpliga för dom är förklistrade och det går alldeles utmärkt att flytta på dom fast man har klistrat fast dom en gång.

Så det var mitt lilla bidrag till Scrapbrukets tävling. Bara att hålla tummen nu annars är jag glad att just dom här korten kom till sin användning. Har så många kort som ligger och väntar på att bli scrapade tyvärr. Ha en bra söndagkväll och lämna gärna en kommentar om du är in och tittar för det gör mig så glad  =)  Många kramar från mig!

6 kommentarer:

Åsa/asamia sa...

Vilken underbart fin och påskig LO. Vad söt han är där han sitter i korgen.

maria sa...

Vilken härlig Lo!! Det händer verkligen massor hos dig. Så mycket fint Sandra.

Ledsen om jag inte sagt något om mässan, skyller på min allmänna förvirring just nu =) Jag vill åka och har en kollega som oxå vill med. Blir vi för många så kan jag ta egen bil. Ska bli så kul.

Kramen

KatarinaR sa...

En jättefin LO med så gulligt foto! Blev verkligen härlig påskkänsla med alla äggen i rad.

Rickard Lindblom sa...

Vad roligt för dig att påskpyssla som vuxen... När du var liten var du ju helt klart den pysslande idésprutan som gjorde slut på allt material som stod i din väg. Hoppas att det blir vinst i den där tävlingen för dig, du har ju i alla fall chansen då du skickat in ett tävlingsbidrag, lycka till!!!

Margareta sa...

Ååååh vilken underbar LO!!! Jätteläckert med alla äggen på rad!!!
Glad Påsk till dig också!!!
Kram!

Em sa...

Fin påsk LO! :D Gullig han är när han sitter där i korgen.. å läckert med de där "pull me" äggen! kommer ut godis.. Jag ska göra påskfint ute på bron jag oxå i slutet på veckan :)