tisdag 21 februari 2012

Lampskärm alla shabby chic!

Hej och trevlig fettisdag!

Här i Alfta så firar vi den här dagen lite mera en att bara äta semmlor. Barnen får klä ut sig och gå runt i alla affärerna och tigga. En gammal tradition som lever kvar och som jag gått när jag var liten och som nu mina bart får fortsätta göra. Detta var en av dom roligaste dagarna på året mins jag! Sedan avslutade vi rundan med att åka hem till mamma och äta hemmabakade semmlor! Välldigt gott och trevligt.

Nu ska jag visa vad jag pysslade med i går framför mina symaskiner. Älskar ju att sy men det blir så sällan jag gör det nu tyvärr. Men i går tog jag tag i en sak jag tänkt göra länge och det var att piffa upp mina gamla lampskärmar med lite nytt tyg och stil! Har några som jag tycker om här hemma så jag tjuvkikade lite på dom hur det skulle se ut och så här vart min version som på bilden nedan =)


Tyget är en panellängd i vitt som jag använde den ena kanten på och så sydde jag en hjärta dekor söm längs efter den kanten. Sedan klippte jag till tyget så det vart 80cm långt och 26 cm bred. Sydde i hop tyget på kortsidan och pressade ut sömmen med ett strykjärn. Kantade tyget med overlock söm och vek sedan in 5cm upptill på kanten och sydde en kanal som man kan dra ett snöre igenom. Klippte till långa band i 3cm bredd och ca 100 cm långa. Dom sydde jag i hop  och vände på så sömmen vart dold inåt. Drog sedan i det sydda bandet i kanalen på lampskärmspåsen och så var det bara att dra åt så var den färdigt =)

Så här ser påsen ut innan man drar i hop snöret och knyter en rosett. Vet att bilden är dålig tyvärr....


Så det var inte så svårt och nu har jag tre nya lampskärmar att plasera ut här hemma.

Här är en bild på mina barn Liam och Thindra när dom var färdiga med fettisdags äventyret i dag innan vi skulle gå in till mamma och äta semmla..


Så det var allt för mig den här gången. Ha en bra dag och ät inte för många semmlor för då får ni ont i mangen krama Sandra!

2 kommentarer:

Sandra sa...

Men vilka fina lampskärmar! Du är så duktig!!
och så självklart fina fettisdagsgubbar. ;) Kram

Em sa...

Läckert med shabby chic! :D kul med fettisdagsgubbar :D