lördag 30 oktober 2010

Kavajkort!

Hej på dig! Nu har jag äntligen vaknat upp....har varit så trött sedan jag var och lämnade blod i torsdags. Men nu känner jag att jag börjar vakna till liv igen =) Ska visa vad det var jag pysslade med förra helgen då jag äntligen gjorde ett kavajkort. Fick en beställning av min kära farmor som ville ha ett fint kort som hon skulle ge bort till en farbro som heter Bernt som fyller hela 80år! Då är det ju extra kul att få göra kortet lite extra fint så då  passade kavajkortet som Elsan visade för oss på en scrapträff hos Sylvia extra bra. Informationen hur man gör hade hon hittat här på Jacket-card! där alla instruktioner finns. Inte hur man gör slipsen för den hittade jag på själv . Och sen så har jag hittat på insida själv också =) Ett roligt kort att göra, men det är lite pyssel innan det är färdigt....... 

Så här ser det ut innan man öppnar det. Som en  kavaj med fickor och skjorta.
När man öppnar det så ser man insidan med slips och väst. Har använt mig av små kardborrar för att låsa kortet men enligt den andra beskrivningen ska det vara magnet lås. Men jag tog det jag hade och det funkade utmärkt =)

Satte även karborrar uppe vid slipsen så kragen håller sig på plats när kortet ska vara stängt. Syns kanske inte så bra här men tittar man noga så ser man det. Och i fickan får en liten näsduk sticka upp lite fint.

Och när kortet är helt öppet så ser det ut så här. Här har jag använt en stämpel som ser ut som ett trolls om håller i ett paket som jag tycker passade bra här. Blommorna har jag hjort själv med hjälp av mina senaste inköpta Nellie Snellen punchar =) dom har jag köpt på Nettans bara älskar dom! Väl investerade pengar i längden för nu kan jag göra hur många blommor jag vill i alla möjliga färger. Grenen är en gammal Martha Stewart Punch som heter Branch  som jag haft ett tag. Så här ser mina fina Punchar ut.
Först trycker man ut blomman och sedan flyttar man den till det andra puchen med lite struktur och bankar några gånger så får blomman fin ådring på bladen. Har en större och en mindre punch. Sen så passar den lilla runda som pastill eller vad man nu kallar den. Som jag sätter i mitten av blomman plus lite bling pärlor se här.
Vist blir det fina blommor?
Här är närmare bilder på insidan av kortet.


Jag har även färgat det vita papperet med lite Distress Ink  tea dye så det ska se lite bränt ut. Och texten önskar stämplade jag med Brilliance lighning black pigment ink pad, den har jag köpt av Sylvia . Blir ett fint guldskimmer av den dynan fast den ändå nästan är svart i färgen.

Så det var allt för denna gång, hoppas du förstår något av det jag skriver. Men som sagt är jag ordblind och det är därför det kan se helt tokigt ut ibland när jag skriver men hoppas det inte gör något.
Ha en bra dag och skriv gärna något om du är in och tittar, många kramar från mig!

2 kommentarer:

mimmi sa...

kom ihåg att du ska göra en hel del sådana här kavajkort när jag gifter mig... så börja nu ;)

pysselsandra sa...

Ja det är klart jag gör, men det är best jag sätter fart då för dom tar ett tag att göra ;) Får tacka så mycket för trevligt sällskap på badhuset! Och så kom jag hemm i tid för Liams Halloween disco med. Har haft fulla huset med små häxor och vampyrer och ändå så var det enklare att städa efter dom en när Thindra har lekt ensam här hemma =) Många kramar från mig!